Persbericht - Vrouw krijgt 5 jaar cel voor poging tot doodslag op minnaar

15/03/2024

De rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen (afdeling Oudenaarde) heeft een vrouw van Braziliaanse nationaliteit veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf (waarvan 4  jaar met uitstel voor een periode van 3 jaar onder voorwaarden) voor poging tot doodslag op haar minnaar.

Aanleiding en feiten

De beklaagde, een vrouw van Braziliaanse nationaliteit, had naast een vaste vriend al enige tijd een relatie met het slachtoffer. Toen die de relatie wou beëindigen, werd hij in zijn eigen appartement door de beklaagde in de borst gestoken met een aardappelmes. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Beoordeling

De beklaagde werd schuldig verklaard aan poging tot doodslag en een inbreuk op de Wapenwet.

Haar verweer - dat er op neer kwam dat het slachtoffer zichzelf gestoken had - heeft de rechtbank niet aangenomen.

Strafmaat

De rechtbank heeft de beklaagde voor de beide tenlasteleggingen samen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, waarvan 4 jaar met uitstel voor een periode van 3 jaar onder voorwaarden. Zo moet zij een vast adres hebben, werk zoeken en haar laten begeleiden voor haar agressieproblematiek. Daarnaast krijgt zij het verbod om nog contact te hebben met het slachtoffer en diens familie.

Aan de burgerlijke partijen moet de beklaagde de sommen van respectievelijk 2.338,58 euro en 7.000 euro betalen.