Euro Shoe Group NV (Bristol)

06/09/2024

De ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft vandaag een nieuwe uitspraak gedaan met betrekking tot de onderneming NV EURO SHOE GROUP (actief onder de naam ‘Bristol’).

Bij vonnis van 7 juni 2024 had de rechtbank de procedure van overdracht onder gerechtelijk gezag geopend en werden vereffeningsdeskundigen aangesteld, met als doel de overdracht van het geheel of een deel van de activiteiten van de onderneming.

Vandaag machtigde de ondernemingsrechtbank de vereffeningsdeskundigen om over te gaan tot verkoop van delen van de onderneming.

 

Concreet werd door de rechtbank machtiging verleend om in te gaan op de gecombineerde biedingen van de Chaussea Groep, Redisco BV, Torfs L. NV en TEDi Distribution NV.

Het bod van de Chaussea groep, een Franse familiegroep, die tevens schoenenwinkels uitbaat (met heden in totaal 570 winkels in Frankrijk, België en Luxemburg en zo’n 4.000 werknemers), heeft betrekking op 62 verkooppunten, gelegen in zowel Vlaanderen als Wallonië. De handelshuurovereenkomsten, de overeenkomsten met de zelfstandige handelsagenten (die op hun beurt gemiddeld drie werknemers tewerk stellen), de inboedel en de voorraad worden daarbij overgenomen. Acht administratieve personeelsleden van Euro Shoe Groep NV worden tevens overgenomen. Het bod van de Chaussea groep bedraagt 2 miljoen euro, te verhogen met 10 % van de netto-inkoopprijs van de aanwezige voorraad.

Daarnaast nemen Redisco BV en Torfs L. NV elk één verkooppunt over (Blankenberge resp. Houthalen).

Tot slot neemt TEDi Distribution NV (in totaal) tien verkooppunten over. Deze verkooppunten zijn allen gelegen in Wallonië.